Online julekalender til indskolingen

Lutherfortælletæppe

15271908_1806468192944416_7073480800148234519_o.jpg
25-08-2017

Martin - Munk og mand. Fortællebilledtæppe og stjerneløb for 5.-6. og 8.-9. klasse

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på porten til slotskirken i Wittenberg - en begivenhed der blev startskuddet til Reformationen. Fordi religion gennemsyrede hele 1500-tallets forestillingsverden, fik reformationen vidtrækkende konsekvenser - for opfattelsen af individet, for de sociale forhold, for forholdet mellem mænd og kvinder, for opdragelse og undervisning - og meget andet - også her i Danmark.
Hvem var ham Martin Luther - hvad gjorde ham til en af de vigtigste personer i kirkens historie - og hvorfor er han stadig aktuel?

Tag eleverne med på en "rejse" gennem Martin Luthers liv og tanker. Med udgangspunkt i et godt 5 meter langt fortælletæppe illustreret af grafiker Hakon Lund Jensen, Ejstrupholm, følger vi i Luthers fodspor og får et indblik i hvem han var som menneske og viden om hans tanker og hans betydning for reformationen - også her i Danmark.

Fortællingen om Martin Luther og hans betydning for kirkehistorien indgår som et vigtigt element under kompetenceområdet: kristendom.

Tilbuddet tilpasses det aktuelle klassetrin - der tages altid udgangspunkt i det 5 meter lange "LUTHER-FORTÆLLETÆPPE" suppleret med stjerneløb med opgaver.

Se præsentation af Luther-fortælletæppet og elevers reaktion på det her: https://www.youtube.com/watch?v=8lWIi7g9xDs

LOKALT PÅ SKOLEN/LOKAL KIRKE (5.-6. + 8.-9. kl.)