PÅSKE I DRONNINGLUND MED 4. KLASSERNE 19. marts 2021

Teater Elantori: David

Vi har booket to forestillinger med Musikturné-teateret Elantori og glæder os til at vise forestillingen DAVID, for første gang her i kommunen.

Forestillingen spilles i Asaa Kirke og Hellevad Kirke, Klokkerholm

For 3. - 6. klasse. Varighed 45 minutter

Se mere her: https://elantori.dk/forestillinger/david/

David
David er historien om, hvor svært det kan være at være et ordentligt menneske. Fortællingen bygger på historien om kong David fra Det Gl. Testamente. Det er historien om den lille citerspillende hyrdedreng, der vinder al folkets gunst, besejrer kæmpen Goliat og bliver en mægtig konge. I vores gendigtning rejser historiefortælleren Diva sammen med David rundt fra kirke til kirke. De ruller en historie ud, hvis nøgleord er kontraster: Stor/ lille. Ydmyghed/ arrogance. Vold / venlighed. Sammen med David pakker Diva bogstaveligt talt den store fortælling ud af to kufferter og lader publikum opleve, hvordan han bliver konge og ender med at lade sig korrumpere af magten. For hvad er det magt kan gøre ved os? Hvordan kan en følsom og kunstnerisk begavet dreng bliver en voldelig, magtliderlig og egocentrisk tyran?

Udover to skuespillere optræder en musiker og et antal dukker. Scenografien er minimal. Til gengæld udnytter vi hele det store kirkerum, så spillet foregår foran, bagved og blandt publikum. Centralt i fortællingen står musikken. Den er skabt til forestillingen af komponist og organist Jakob Lorentzen. Jacob har med udgangspunkt i manuskriptet og flere Davids salmer skrevet en række meget smukke og dramatiske stykker for orgel og sang, som på  fornem vis bærer fortællingen ind i vores tid.