Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Why We Wear - Engelsk og kristendom for indskolingen

Monstre på spil - i kristendom, myter og folketro.
Nyt indskolingsprojekt

Jesus og Lynvild, udskolingen

For klog til tro

Kan man blive for klog til at tro på noget?

Konflikten mellem tro og viden kan fylde meget for børn og især unge.

Målet med projektet er, at eleverne oplever og erfarer, at den naturvidenskabelige og den religiøse tilgang til virkeligheden har hver sit sæt af metoder og kvaliteter. Eleverne skal i løbet af projektdagen opleve eksempler på, at de to tilgange tilsammen kan give en rigere og mere nuanceret beskrivelse af et emne, end hvis man blot benyttede en enkelt tilgang.

Eleverne vil opleve en skuespiller fremføre en dramatisk monolog over Peter Seebergs novelle Patienten.

De får et naturvidenskabeligt oplæg, hvor de møder en lektor i kemi, der anskueliggør videnskabens grundlæggende forudsætninger.

Eleverne skal herefter selv aktivt deltage i følgende 3 workshops: Kreativt værksted, filosofisk samtalesalon og eksistentiel samtale med en præst.

Klassetrin                   9. og 10. klasse

Fag                             Kristendomskundskab

Sted                            Folkekirkens Hus, Gammeltorv 4, Aalborg

Varighed                     4 timer

Dato                           Mandag den 20. september 2021 kl. 9.15 - 13.15

Tirsdag den 21. september 2021 kl. 9.15 - 13.15

Onsdag den 22. september 2021 kl. 9.15 - 13.15

Torsdag den 23. september 2021 kl. 9.15 - 13.15

Info                             Dette projekt udbydes til alle skoler i Aalborg Stift.

Der kan tilmeldes én klasse fra hver skole.

Tilmeldte skoler modtager undervisningsmateriale,

der kan benyttes som forberedelse eller opfølgning på eventet.

Tilmelding                  Skole-kirke-aalborg.dk senest den 6. september 2021

Områder       Livsfilosofi og etik og kristendom