Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Mosaik og kristne symboler

Why We Wear - Engelsk og kristendom for indskolingen

Monstre på spil - i kristendom, myter og folketro.
Nyt indskolingsprojekt

Jesus og Lynvild, udskolingen


Mange skoleelever i kommunen har allerede oplevet det fascinerende billede. 

I skoleåret 2022-2023 er billedet i Brønderslev Kommune i følgende uger, og du kan booke en uge til din skole

Uge 40 2022: mandag 3.- fredag 7. oktober

Uge 3 2023: mandag 16.- fredag 20. januar

 

Generel eller tematisk introduktion?

Alle klassetrin kan opleve billedet og skolekirkemedarbejderen har opgaver og introduktioner målrettet alle aldre! 

Man kan vælge om det skal være en generel introduktion til billedet og de bibelske fortællinger,
eller om introduktionen skal være tematisk om fx brødrehistorier,  lignelser, underberberetninger, Jesu liv og forkyndelse, næstekærlighed og ansvar, Guds rige, etik (godt og ondt, ensomhed og fællesskab, ansvar).

Det er også oplagt at gå til billedet fra en billedkunstvinkel, idét Erik Hagens reproducerer og sender hilsen til andre kunstneres billeder i sit store billede. Det gælder fx Van Gogh, Emil Nolde m.fl. 

Fagdag: billedet kan også bruges til en fagdag i kristendom (evt. kombineret med samfundsfag/billedkunst/dansk). Skolekirkemedarbejderen står naturligvis til rådighed og laver sammen med læreren program for fagdagen. 

 

Esbjergevangliet ONLINE:

Som noget nyt findes Esbjergevangeliet nu online og lærere, som har set billedet sammen med deres elever, får login til siden og kan arbejde videre med billedet! http://www.esbjergevangeliet.dk/se-billedet/. På siden findes hele billedet, og der er opgaver til hhv. indskoling (trin1), mellemtrin (trin2) og overbygning (trin3) til videre arbejde. Når man har set billedet med skolekirkemedarbejderen udleveres login!

Hent en folder om Esbjergevangeliet her
Billedet er 22 meter langt (2x11meter) og er en fotografisk kopi af Erik Hagens’ store vægmaleri på University College Vest i Esbjerg. (se mere her: http://www.visitesbjerg.dk/esbjerg-evangeliet-gdk632541)
Erik Hagens bruger bibelhistorien som påskud til at male det nutidige danske samfund. Billedet skildrer det kulturelle, det politiske, det personlige og det almene i et væld af detaljer og finurlige påfund.
Billedet rummer stof til provokation, refleksion og samtale og tolker ind i både kristendom, dansk, samfundsfag, historie osv.

Alle er velkomne til at bestille tid -  også selvom det ikke foregår på ens egen skole.
Alle klasser tilbydes introduktion, fortælling og opgaver, som er målrettet de enkelte klassetrin.
Der udsendes introduktionsmateriale  på forhånd.  

Mål: læringsmål (kristendom)
Bibelske fortællinger: Eleverne kan udtrykke sig om centrale bibelske fortællinger (3.kl.); eleverne kan genkende temaer fra centrale bibelske fortællinger i kulturelle udtryk (6.kl.); elever kan tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger(9.kl.)

Varighed: 70-90 minutter pr. introduktion. Max 40 elever

Kontakt: Trine Nørgaard, Folkekirkens Skoletjeneste: tlf. 2022 0078, e-mail: trine@skolekirke-broenderslev.dk . www.skolekirke-broenderslev.dk