Esbjergevangeliet

PÅSKE I DRONNINGLUND MED 4. KLASSERNE 27. marts 2020

Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Esbjergevangeliet ude på skolerne!

Mange skoleelever i kommunen har allerede oplevet det fascinerende billede. I skoleåret 2018-19 er billedet i Brønderslev Kommune i uge 40-41/2018 og i uge 4-5/2019.

Uge 47,2019: 20.-22. november. Dronninglund Skole (Ledige tider: onsdag 20.11. kl. 10-12, torsdag 21.11. kl. 10-12)

Uge 48,2019: 25.-28. november. På din skole?

Uge 5, 2020: 27.-30.januar: På din skole?

Uge 18, tirsdag 28.april.-1.maj: På din skole?

Generel eller tematisk introduktion?

Alle klassetrin kan opleve billedet og skolekirkemedarbejderen har opgaver og introduktioner målrettet alle aldre!

Man kan vælge om det skal være en generel introduktion til billedet og de bibelske fortællinger,
eller om introduktionen skal være tematisk om fx brødrehistorier,  lignelser, underberberetninger, Jesu liv og forkyndelse, næstekærlighed og ansvar, Guds rige, etik (godt og ondt, ensomhed og fællesskab, ansvar).

Det er også oplagt at gå til billedet fra en billedkunstvinkel, idét Erik Hagens reproducerer og sender hilsen til andre kunstneres billeder i sit store billede. Det gælder fx Van Gogh, Emil Nolde m.fl.

Fagdag: billedet kan også bruges til en fagdag i kristendom (evt. kombineret med samfundsfag/billedkunst/dansk). Skolekirkemedarbejderen står naturligvis til rådighed og laver sammen med læreren program for fagdagen.

Esbjergevangliet ONLINE:

Som noget nyt findes Esbjergevangeliet nu online og lærere, som har set billedet sammen med deres elever, får login til siden og kan arbejde videre med billedet! http://www.esbjergevangeliet.dk/se-billedet/. På siden findes hele billedet, og der er opgaver til hhv. indskoling (trin1), mellemtrin (trin2) og overbygning (trin3) til videre arbejde. Når man har set billedet med skolekirkemedarbejderen udleveres login!

Hent en folder om Esbjergevangeliet her
Billedet er 22 meter langt (2x11meter) og er en fotografisk kopi af Erik Hagens’ store vægmaleri på University College Vest i Esbjerg. (se mere her: http://www.visitesbjerg.dk/esbjerg-evangeliet-gdk632541)
Erik Hagens bruger bibelhistorien som påskud til at male det nutidige danske samfund. Billedet skildrer det kulturelle, det politiske, det personlige og det almene i et væld af detaljer og finurlige påfund.
Billedet rummer stof til provokation, refleksion og samtale og tolker ind i både kristendom, dansk, samfundsfag, historie osv.

Alle er velkomne til at bestille tid -  også selvom det ikke foregår på ens egen skole.
Alle klasser tilbydes introduktion, fortælling og opgaver, som er målrettet de enkelte klassetrin.
Der udsendes introduktionsmateriale  på forhånd.

Mål: læringsmål (kristendom)
Bibelske fortællinger: Eleverne kan udtrykke sig om centrale bibelske fortællinger (3.kl.); eleverne kan genkende temaer fra centrale bibelske fortællinger i kulturelle udtryk (6.kl.); elever kan tolke grundlæggende værdier ud fra centrale bibelske fortællinger(9.kl.)

Varighed: 70-90 minutter pr. introduktion. Max 40 elever

Kontakt: Pia Uth, Folkekirkens Skoletjeneste: tlf. 2022 0078, e-mail: pia@skolekirke-broenderslev.dk. www.skolekirke-broenderslev.dk