PÅSKE I DRONNINGLUND MED 4. KLASSERNE 19. marts 2021

For klog til tro

En projektdag i Aalborg om forholdet mellem tro og viden, for overbygningsklasser fra hele Nordjylland

For klog til tro vender tilbage i 2020. Så har du 9. eller 10. klasse efter sommerferien, så sæt kryds i kalenderen og tag eleverne med til en god dag  i Aalborg i uge 38, 14.-18.9.

Naturvidenskab og kristendom på dagsordenen

Temadage for overbygningen med oplæg, workshop og aktiviteteter

FOR KLOG TIL TRO? Konflikten mellem tro og viden kan fylde meget for børn og især unge. Målet med projekteter,at eleverne oplever og erfarer,at den naturvidenskabelige og den religiøse tilgang til virkeligheden har hver sit sæt af metoder og kvaliteter.

Eleverne skal i løbet af projektdagen opleve eksempler på,at det tilgange tilsammen kan give en rigere og mere nuanceret beskrivelse af et emne,end hvis man blot benyttede en enkelt tilgang.

Dagens opbygning:

• Alle lytter og oplever skuespiller og instruktør Martin Ringsmose fra AalborgTeater, som laver en dramatisk fortælling over Peter Seebergs novelle Patienten.
  • Oplæg i mindre hold, om hvad videnskab er og om forholdet mellem tro og viden, ved naturvidenskabsmanden Johannes Ernstsen
  • Kreativ workshop klassevis med tableauer v. skolekirke-konsulenterne
  • Forumspil/filosofi klassevis ved skolekirke-konsulenterne
  • Oplæg om den svære samtale ved hhv. sygehuspræst Ruth Østergaard Andersen og sognepræst ved Vor Frelsers Kirke Jesper Fodgaard.
  • Dagen afsluttes fælles for de 4 skoleklasser.

Gratis deltagelse og hvis det ønskes: transporten betalt. TILMELDINGEN ÅBNER 22. juni på www.skole-kirke-aalborg.dk - og det gælder om at være hurtig! Tilmelding senest 1. september. (Klasser fra skoler, som allerede har én tilmeldt klasse, har mulighed for at komme på en venteliste).

Når I har tilmeldt jer, kontakter I mig og så finder vi ud af transporten. Vi gør opmærksom på at NT tilbyder UDFLUGTSBILLETTEN:
Udflugts-billetten koster 160 kr og kan benyttes af grupper på op til 15 børn (0-15 år) og 2 voksne eller pensionister. Billetten
kan købes alle ugens dage og er gyldige i 24 timer, fra den er købt.

SE HELE PROGRAMMET HER