Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Mosaik og kristne symboler

Why We Wear - Engelsk og kristendom for indskolingen

Monstre på spil - i kristendom, myter og folketro.
Nyt indskolingsprojekt

Jesus og Lynvild, udskolingen

Forberedelse til Intet med Teater V

Intet-1-840x440.jpg
26-01-2018

UNDERVISNINGSMATERIALE til INTET:
I forbindelse med forestillingen har Teater V udarbejdet skolemateriale som frit kan downloades – skolemateriale på INTET

Der findes en bog, Alt om Intet, som skolekirkekonsulenterne John Rydahl og Lene Bækhøi har skrevet. Den kan bl.a. lånes på biblioteket og er helt oplagt til arbejdet med Intet i både dansk og kristendom. Til bogen knytter sig tekster og opgaver til en tematisk analyse af romanen Intet. Det er temaer som Tabu og provokation, Kærlighed, Valg og eksistens m.fl. Temaerne knytter an til bl.a. Bibelen, salmer og H.C. Andersen og kan frit downloades: 
Hent tekster og opgaver her: Alt om Intet


Det er en stor glæde - i et formidabelt samarbejde med Brønderslev Bibliotek - at kunne præsentere teaterversionen af Janne Tellers overbygnings-klassiker INTET! 

BASERET PÅ JANNE TELLERS ROMAN FRA 2000

“Intet” er en af de mest læste bøger i danskundervisningen i folkeskolens ældste klasser.

Titusindvis af danske børn og unge har været igennem fortællingen om Pierre Anthon, der går ud af skolen og klatrer op i et blommetræ den dag, han finder ud af, at det ikke er værd at gøre noget, fordi intet betyder noget. Han bliver siddende i blommetræet, og derfra råber han hver dag til sine klassekammerater om livets meningsløshed. De hører blandt andet på sætninger som “Alting er ligegyldigt. Alting begynder bare for at slutte. Det øjeblik, I blev født, begyndte I at dø. Og sådan er det med alt”.

Det provokerer klassekammeraterne så meget, at de beslutter sig for at samle “en bunke af betydning”. Bunken begynder med et par grønne sandaler og en ny racercykel og ender blandt andet med et opgravet barnelig og en afhugget finger. Undervejs konfronteres de unge, der går i 7. klasse, med, hvad der betyder noget for dem selv og for de andre.

Men der udvikler sig hurtigt en skræmmende dynamik, for jo større og mere smertefuldt offeret er, desto større betydning, ikke?

Teater V og Teater Nordkraft har nu sammen sat sig for at lave en teaterversion af bogen. Det bliver en intens historie som nok skal sætte gang i debatten om eksistens og identitet.

Producent Teater Nordkraft, Teater V Medvirkende Mikkel Reenberg, Ane Helene Hovby

Instruktør Pelle Koppel Scenograf Claus Helbo

Varighed: 65-70 min.

Læs anmeldelse her!