Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Mosaik og kristne symboler

Why We Wear - Engelsk og kristendom for indskolingen

Monstre på spil - i kristendom, myter og folketro.
Nyt indskolingsprojekt

Jesus og Lynvild, udskolingen

Katharina holder fortællekursus

Anette_Jahn.JPG
01-11-2017

LÆRERKURSUS: 15. januar kl. 14.00-16.30 i Aalborg. Gratis. 
                                                                                                  
FORTÆL LIVET FREM – MED PROFESSIONEL FORTÆLLER, ANETTE JAHN

HENT INDBYDELSEN HER


Tag en historie og tre konkrete rekvisitter med – slip bogen og fortæl løs!

Vi slipper bogen og fortæller frit. Gennem fortælleøvelser varmer vi op til at fortælle en bibelhistorie eller en anden fortælling.

Mød derfor op med en kort fortælling, som du har lyst til at arbejde med. Du skal slet ikke kunne historien i forvejen, bare have lyst til den. Hvis historien er genfortalt i en børnebog allerede, så er det et godt udgangspunkt at tage den med. Men husk den skal være kort.

Vælg også tre rekvisitter, som er centrale i historien. Hvis du skulle arbejde med Josef, kunne du vælge noget, der kunne ligne en brønd, en slange og en engel. Hvis du skulle arbejde med Noa, kunne du vælge et lille skib, en due og en regnbue. Bare vælg de første tre ting, der falder dig ind, og som du kan finde. Du kan altid lave det om senere.

Måske kan du også vælge allerede nu, hvor du vil lægge dine tre rekvisitter hen. Skal de ligge i en spændende æske? En gammel, slidt kuffert, der har været på rejse? En mærkelig kasse med flere rum? En let gennemsigtig stofpose, som børnene må føle udenpå? En smuk kurv med låg? En slidt værktøjskasse?

Du kan altid beklæde en skotøjsæske med noget spændende stof. Eller du kan gå en tur ned i en marskandiser og få en ide, du ikke havde regnet med. Hvis du får en ide nu, så tag tingen med. Ellers får du flere ideer af de andre på workshoppen.
Glæd dig til en morsom eftermiddag, hvor du får sat gang i dine skabende kræfter.

Underviser: Anette Jahn, Måle fortælleteater. Anette rejser rundt med sine fortælleforestillinger, bl.a. Karen Blixens Skibsdrengens fortælling, som en del elever oplevede i sidste skoleår. I dette skoleår kommer hun forbi Brønderslev med forestillingen Katharina Luther.
Anette er en sprudlende og inspirerende underviser, som på meget konkret vis lærer fra sig i fortællingens kunst!

Målgruppe: Lærere og andre formidlere

Fag: Kristendom, Dansk, Historie mm.

Tid: 15. januar 2018 kl. 14.00-16.30

Sted: Folkekirkens Hus, Gammel Torv 4, Aalborg