Via Dolorosa Påskevandring for 4. - 6. klasse

Mosaik og kristne symboler

Why We Wear - Engelsk og kristendom for indskolingen

Monstre på spil - i kristendom, myter og folketro.
Nyt indskolingsprojekt

Jesus og Lynvild, udskolingen

Nye materialer udlånes

nopic1.jpg
08-12-2014

Lydspor fra Bibelen: Musik og undervisningsmaterialer om berømte bibeltekster  

Oplagt til overbygningen: Helt ny udgivelse fra Bibelselskabet, hvor 12 forskellige danske kunstnere har fortolket en berømt bibeltekst. Det er der kommet 12 dramatiske, smukke og tankevækkende sange ud af. Albummet rummer bibeltekster, sangtekster og cd med de 12 lydspor. Oplev fx Basim synge om De 10 bud, Xander fortolke historien om Adam og Eva og Panamahs sang med udgangspunkt i Bjergprædikenen. 

Læs meget mere på www.bibelselskabet.dk. I linket kan du også finde omtale af de enkelte sange samt forslag til undervisning i relation til de konkrete bibeltekster, sangtekster mm. 
Kontakt Pia Uth for at låne materialet. 

Til indskolingen: For nogle år siden udgav Sigurd Barret sin bog og dvd: Sigurd fortæller bibelhistorier, som  er kendt og elsket af børn og lærere. 
Nu er han igen aktuel, denne gang med en dvd med 10 afsnit: Sigurds historier om at være til. 

Kan voksne også være bange? Skal alle dø på et tidspunkt? Hvad er uretfærdighed? Hvis jeg ikke spiser op, er det så min skyld, at der er børn i verden, der sulter? 

Børn er verdensmestre i at stille svære spørgsmål til de store ting i livet. De må tages alvorligt og have svar. Og det gør Sigurd på denne nye dvd. 
Her er programmer om: Retfærdighed, lykke, kærlighed og had, sorg, savn og håb, fælleskab og ensomhed mmm. 

Hvert afsnit varer ca. 23 min. 

Dvd'en kan lånes ved at kontakte Pia Uth. 

 

Kortfilm og undervisningsmaterialer

Otte nordiske kortfilm om ansvar, kærlighed, tro og dødens ballonhund

Hvad er værd at leve for? Hvad vil det sige at ofre sig for nogen, man holder af? Hvornår er det i orden at slå dyr ihjel? Hvordan tilgiver man?

Filmmagasinet Ekko og Helsingør Stift har med Kortfilm & konfirmander samlet otte fremragende nordiske kortfilm – små fortællinger, der forholder sig til eksistentielle temaer som kærlighed, ansvar, tab og tro.

Filmene – der tæller den danske Oscar-vinder Helium – udgives sammen med en booklet, som har forord af cand.theol. Rebecca Rudd og indeholder et essay om ”filmens ånd” af filmlektor Peter Schepelern.

Der er resumé, stikord og instruktørens erklæring til hver film. DVD og Undervisningsvejledninger lånes ved henvendelse til Pia Uth. 

Ud over konfirmandundervisningen er udgivelsen velegnet i fagene dansk og religion i folkeskolen og gymnasiet.

Indeholder filmene: Bawke, 3000 meter, Djur jag dödade f¨rra sommaren, Helium, Bror min, Overgang, Side om side, Sniffer